Nekbrace bij nekklachten


Voor nekklachten kan het dragen van een nekbrace een goede oplossing zijn. Voor de volgende blessures kan een nekbrace zorgen voor veel steun en een beter herstel.

Waarvoor is een nekbrace geschikt?

Een nekbrace is geschikt voor verschillende blessures de meest voorkomende blessures zijn artrose en een hernia. Deze blessures komen veel voor en worden goed ondersteund door het dragen van een nekbrace.

De nekbrace ondersteund op deze manier de nek en dat bevorderde het herstel van de blessure. De brace is gemaakt van zacht materiaal waardoor het veel comfort geeft.

Voor de volgende blessures wordt de nekbrace in veel gevallen gebruikt:

 • Acute en chronischer nekklachten
 • Artrose in de nek
 • Breuk
 • Neuralgie
 • Hernia
 • Hypermobiliteit van de halswervels
 • Ondersteuning van de nekwervels
 • Ondersteuningen van de werkvelkolom
 • Osteoporose
 • Overbelasting
 • Whiplash
 • Verstuiking
 • Stijve nek
 • Postoperatief
 • Rehabilitatie na letsel

Wanneer een nekbrace dragen?

Het dragen van een nekbrace is verstandig als u last heeft van verschillende nekklachten. De brace bevordert het herstel. Wanneer een nekbrace gedragen moet worden ligt aan de klachten die u op dat moment hebt. Draag de brace overdag maar niet te lang. Probeer tijdens het rusten of liggen de brace af te doen zodat de nek op een natuurlijke manier kan rusten en luchten.

 

Push Med Nekbrace
Push Med Nekbrace

Ervaringen met een nekbrace

Het dragen van een nekbrace zorgt voor veel steun en comfort bij de des betreffende persoon. De ervaringen zijn daardoor ook goed. Veel mensen hebben baat bij een nekbrace doordat deze veel steun en comfort biedt kan de nek sneller herstellen en kunnen mensen op een fijnere en makkelijkere manier eventuele dagelijkse bezigheden uitvoeren.

Nekbrace bij artrose

Een nekbrace ondersteunt de wervelkolom, ontspant de spieren en verminderd pijnklachten. De nekbrace helpt bij verschillende nekklachten en halsklachten zoals na het hebben van een whiplash, instabiliteit van de nek of het verrekken van een nek of hals spier. Artrose in de wervelkolom kan de nekbrace een goede oplossing zijn om veel steun te geven en verminder de kans op spanningshoofdpijn.

Nekbrace bij nekhernia

Bij een nekhernia zitten de zenuwen in de nek klem. In uw nek zitten zogeheten tussen wervels. Wanneer deze wervels gaan uitpuilen kan er een nekhernia ontstaan. De uitstulpende wervels drukken vervolgens op de zenuwen. Dit veroorzaakt niet alleen pijn maar er kunnen ook klachten in de arm ontstaan.

Nekbrace voor de nacht

Een nekbrace dragen in de nacht tijdens het slapen wordt niet aangeraden. Wanneer u tijdens de nachtrust ondersteuning nodig heeft adviseren wij om gebruik te maken van een goed kussen. Door het gebruik van schuim in het kussen vormt het zich naar u nek en hoofd. Een kussen kan op deze manier een goede ondersteuning zijn voor veel verschillende soorten blessures. Zoals een hernia of artrose. Draag overdag wel een nekbrace om de zwaartekracht op u nek te verminderen. En zo de blessures snel te verbeteren.

Push nekbrace

Een Push nekbrace is een goede brace voor het verzorgen en het geven van comfort aan de blessure. de nekbraces van Push is gemaakt van een zacht materiaal met verschillende verharde punten om het beter te ondersteunen.

Dankzij de vorm met afgeronde randen en de zachte voering wordt het draagcomfort zeer comfort ervaren. De nekbrace en zonder problemen te wassen via het wasvoorschrift die bij de brace meegeleverd wordt. De brace kan gewassen worden op max 30 graden in de wasmachine op een fijn wasprogramma of door middel van handwas.

Push Med nekbrace

Voor het verlichten van de nek is het dragen van de Push Med nekbrace een fijne oplossing. De Push Med nekbrace is net wat meer professioneler dan de normale Push Braces. Het zijn alle 2 hele goede mogelijkheden voor het dragen om de nek. De Push Med is van een zachter materiaal gemaakt.

De brace is gemaakt van een zacht materiaal wat de nek volledig ondersteund. Door dat het een goede steun biedt aan de nek worden de wervelkolommen goed ondersteund en word de pijn verlicht. Net zoals de Push nekbrace is de Med brace uitwasbaar op 30 graden op een fijn wasprogramma of handwas. De brace heeft uitneembare delen waar door deze apart van elkaar gewassen kunnen worden.


Leave a Reply

Your email address will not be published.